In Szaúd-Arábia

Esemény van.

Együttérzően olvasom a magyar hírekben az özönvízszerű esőkről, viharokról szóló híradásokat. Ne higyje senki, hogy Rijádban ne lenne ilyen! Ma délelőtt a szállodai szobámban dolgozom és éktelen csörgésre leszek egyszerre figyelmes. Kinézek az ajtón, és látom, hogy a szemben lévő szoba ajtaján, illetve alatta gőzölgő forró víz dől ki és kezd végigömleni a folyosón. A padlószőnyeg alig csillapítja az áradást…

Ijedten visszaugrom az ajtóm mögé, de közben látom, hogy a személyzet több tagja is oroszlánként veti rá magát a szembe-szobára, ketten is egyszerre ugranak be az ajtón, cipőig gázolva a vízben. Mondhatni, a helyzet magaslatán vannak, tényleg.

A kedélyek lenyugodtával (az én szobámba csak kicsit jött be a víz, egy törölközővel útját tudtam állni az árnak – hiába, az árvizeken nevelkedett magyar ember már gyakorlott védekező) kiderítettem, hogy a fürdőszobában adta meg magát a forróvízcső, de az ott lakó család szerencsére éppen a másik szobában tartózkodott, remélem, nem sérült meg senki. Szerencse, hogy a sok gőz miatt megszólalt a tűzjelző és a személyzet gyorsan reagálni tudott. Most éppen két nagy szárítógéppel fújják a folyosót, hamarosan nyoma sem lesz a kis helyi özönvíznek.

Recommended Posts
Showing 2 comments
  • Gyula Nemeth

    Nálunk langyos felső mosás van, Nálad meleg alsó. Mert ott trópusi (sivatagi) idő van.
    Van már kiválasztott lakás, vagy tovább próbálkoztok? Meddig maradtok Rijad-ban? Amíg nem lesz lakás, ide-oda ingáztok? Azt hittem, hogy már első nekifutásra végleg Al Rass-ban maradsz.

  • Attila

    Az a terv, hogy hétfőn költözünk át, egyelőre szállodába, és közben körülnézünk, tovább próbálkozunk.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search