A dolog úgy indult, hogy a blog kitalálója és üzemeltetője 2014-ben kiköltözött dolgozni Szaúd-Arábiába, és létrehozta ezt a blogot, hogy családjának, ismerőseinek, barátainak el tudja mesélni élményeit, megfigyeléseit egy követhető formában.

Arra gondolva, hogy ezek a tapasztalatok másoknak is hasznosak vagy érdekeseknek lehetnek, már a kezdetek kezdetén publikus volt a blog, azaz bárki, aki a témában keresett, rátalálhatott.

A statisztika szerint az első év alatt sok érdeklődést és feliratkozót kapott az oldal; többen visszatérő olvasói a blognak.

2015-ben felmerült az igény, hogy más, külföldön dolgozó magyar expat is közzé tehesse tapasztalatait, olvashassa másokét, hogy ezáltal is csökkenthesse az egyébként nagyon jellemző elszigeteltség érzését, ami az idegen világban gyakran elfogja az embert:

“Vannak munkahelyi kapcsolataim, ezzel együtt gyakran meglehetősen egyedül es izoláltan érzem magam. El tudom képzelni, talán más  magyar is van ugyanebben a helyzetben. Mi lenne, ha nyitnánk legalább egy fórumot, ahova időnként életünkről, tapasztalatainkról  beszámolgatnánk, esetleg tanácsot kérhetnénk es kaphatnánk.”

Így hát 2015 nyarától az oldal közösségi blog formájában folytatja tovább, amennyiben erre van érdeklődés.


Szívesen látunk minden érdeklődőt, aki érintett a témában és megosztaná élményeit. Ők a Regisztráció menüpontban találnak útmutatást.

Aki csak szívesen olvasná a blog bejegyzéseit, az az oldal tetején bejelentkezve feliratkozhat az új bejegyzések értesítőjére.

Mindenkinek kellemes és hasznos közösségi élményt kívánunk!